fbpx
Åpent mandag - fredag 08:00 til 21:00 og helger 10:00-20:00   Telefon 93 09 61 16 kontakt@lege1.no

Ofte stilte spørsmål

Får fastlegen vite at jeg har vært hos dere?

Bare hvis du vil, for det er du som bestemmer hvem som skal få informasjon om deg. Vi vil generelt anbefale at den du bruker som fastlege får informasjon om at du har vært hos oss og vurderingen vi har gjort.

Kan jeg bruke dere som fastlegekontor?

Ja, det kan du. Fastlegeordningen er en frivillig ordning.

Får jeg refusjon av utgifter til konsultasjon hos dere?

LEGE1 er en helt privat helsetjeneste uten avtale med kommunen. Utgifter du har til oss refunderes derfor ikke av HELFO, og frikort gjelder ikke.

Kan dere behandle barn?

 LEGE1 behandler alle barn i alle aldre!

Tar dere blodprøver?

Du får tatt blodprøver på LEGE1. Vi tar prøvene enten som ledd i utredning hos oss, men også om du er under utredning hos andre,

men trenger å få tatt blodprøver. Da må du ha med deg prøverekvisisjonen slik at vi vet hvilke prøver vi skal ta.

Blir jeg svimmel etter en blodprøve?

Noen kan bli svimmel etter en blodprøve og føle at de holder på å besvime. Det er imidlertid ikke farlig, og LEGE1 tar godt vare på deg om det skulle skje.

Hvor fort kan jeg få en resept?

En resept skriver vi og sender elektronisk til apoteket i det øyeblikket vi bestemmer oss for det. Elektronisk resept krever at du har et norsk personnummer. Hvis du ikke har det så kan vi skrive gammeldags resept på papir, som du får med deg til apoteket.

Hva hvis jeg får bivirkninger?

Hvis du opplever ubehag eller bivirkninger med medisinen du har fått, så kontakter du oss. Enten ringer du LEGE1 på telefon 93096116, eller så sender du e-post til kontakt@lege1.no. LEGE1 har åpent hver dag, så vi tar raskt kontakt tilbake.

Tablettene jeg bruker virker ikke

Hvis medisinen ikke virker som forventet, så tar du kontakt med oss på telefon 93096116, eller så sender du e-post til kontakt@lege1.no. LEGE1 har åpent hver dag, så vi tar raskt kontakt tilbake.

Hva kan dere behandle?

Vi hjelper deg med det meste av sykdom og skade som en fastlege eller legevakt kan hjelpe deg med. Ved større skader eller øyeblikkelig hjelp, bør du imidlertid ringe 113.

Hvilken prøver kan vi ta når vi er hos Lege 1?

På LEGE1 sitt eget laboratorium kan vi teste CRP, blodprosent, blodsukker, HbA1c («langtidssukker»), streptokokker i halsen, urinprøve
og graviditetstest, for å nevne noe. Prøver vi ikke kan analysere selv, sender vi inn til sykehuslaboratorium.

Kan dere sy og stripse sår og kutt?

Hos LEGE1 kan vi både sy og stripse kutt. Vi gjør også kirurgiske inngrep som å fjerne inngrodd negl, fjerne føflekker, tømme betente
byller og ta små prøver (biopsi) fra huden for undersøkelse. Kontakt oss om det er inngrep du lurer på om vi kan hjelpe deg med.

Kan jeg benytte frikort hos dere?

LEGE har ingen offentlig støtte. Frikortordningen gjelder derfor ikke hos oss.

Kan Lege1 henvise til offentlige helsetjeneste?

Ja, LEGE1 kan henvise til både privat og offentlig helsetjeneste. Det betyr at selv om du ikke får brukt frikortet ditt hos oss, så kan du
bruke det der vi henviser deg.

Kan LEGE1 skrive blåresept?

Ja, LEGE1 kan forskrive blåresept på samme måte som andre leger.

Kan jeg bestille den samme legen 2 ganger?

Hos LEGE1 kan du bestille den samme legen så mange ganger du vil! Hvis du lurer på når den aktuelle legen jobber, så send oss en mail eller ring oss!